Сайтовете за запознанства – табу или любовна класика на 21 век ?

Има нещо уникално в човешката природа и то е начинът, по който личността възприема новото. Обикновено, всяко ново нещо се възприема с ентусиазъм от малцина, т.е. от онези, които са достатъчно луди, за да не виждат риск в каквото и било и като табу – от масата. Да вземем за пример един класически сайт за запознанства. Какво точно е той според вас днес? Табу ли са все още тези сайтове, въпреки че съществуват част от края на 90-те, а самата идея за търсене на половинката през обяви – от средата на 18 век? Или пък сайтовете за запознанства, най-накрая са се превърнали в така наречената любовна класика от 21 век? Да, точно така – като любимият ви филм Love.net…Днес ще поговорим точно за това!

Табу. За някои хора, сайтовете за запознанства все още са странни места, обитавани от секс маниаци и по-лошо – убийци и педофили (което е странно, защото професионално изграденият сайт за запознанства не приема лица под 18 години) – и какви ли не още изверги, които по цял ден висят в нета, за да ви търсят и да ви накълцат на парчета. Страшно а? Всъщност, Facebook от тази гледна точка е доста по-опасно място. Сайтовете за запознанства винаги си имат своя перфектно организирана политика за сигурност и малко са страниците, където тя не е проработила, ако хората, т.е. потребителите й спазват стриктно правилата и съветите за сигурност.

Но не е само до безопасността. Много хора просто не могат да повярват, че любовта може да придобие така наречените дигитални измерения. Що за комуникация е това? Точно така реагират противниците на сайтовете за запознанства. Нека ви върнем години назад. Знаете ли, че нашите баби и дядовци са си писали с непознати хора писма и то какви, колко романтика се е ляло от тях, а в последните писма обикновено е имало и предложение за брак, което най-често се е приемало? А знаете ли, че любовта не е материална и че тя може да ви застигне навсякъде – в метрото, в парка, докато сте на почивка, докато сте в болницата, ако щете...Защо тогава да не ползвате услугите на един сайт за запознанства или поне не спрете да роптаете срещу него? Не са ли те начин да опознаеш някого, преди да го вкараш в леглото си – нещо, което много хора правят всяка вечер само след 1-2 големи евтини уискита, а не след няколко дълги съобщения, в които най-често дори има и лични излеяния?

Да, класиката на 21 век или така наречените сайтове за запознанства може и да са прекалено странни за някои хора, но това са по-скоро онези, на които не им достига малко лудост, за да намерят любовта. А какво любовта без лудост?

Сайт за запознанства